Definitive Guide Yangın Kapısı için

Wiki Article



Yangın bapsı nedir ve ne fiile yarar? Yangın bapsı, yangın çıktığında insanoğluın emniyetli bir şekilde tahliye edilmesini tedariklemek bağırsakin kullanılan bir kapıdır.

Yalıtım donanımlarının yanmasıyla oluşan yangınlar ayrı bir sınıf içinde değerlendirilmeyip C derslikı yangınlar saksılığı altında incelenebilir.

Kapı destelantı parçaları yangına dayanıklı malzemeden üretilmiş olmalı ve sertifikalandırılmış olmalıdır. Kapı kilit parçaları menteşe ve kilitler buna dahildir. Yangın esnasında kapı genleşir ve buda parçaların birbirini sıkıştırmasına menşe evet.

Bu yüzden özellikle çok birimli sayrılarevi gibi strüktürlarda yangın merdivenine ulaşmayı kolaylaştırmak derunin, henüz bina tasar çizim halindeyken mimarlar aracılığıyla bu konuda rafine davranılmalıdır.

l Tütün sızıntkaloriı önler. Tütün sızmasını engelleyerek yangın merdiveninin duman altında kalmasına engeller. Bu sayede güvenli tahliyeyi esenlar.

Yangın kapısı esasen mimariların saklayarak emniyet kahramanlarıdır. Bu dokumalarda bulunanların yangın çıkışlarının ötürüsı ile yangın merdivenlerinin yerini biliyor olmaları da son kadar önemlidir.

Yangın merdiveni kapısının haricen açılmamasının gayrı bir önemli sebebi de herhangi bir sirkat vakasının yaşanmasının önüne geçmektir. Yangın kapıları kilitli olmadıkları bâtınin kolaylıkla açılabilmektedir.

Yangın bapsı, yaman intikalini engelleyecek şekilde üretilirler. Tütün sızmasını çelmek amacı ile kapı ve kasanın birleşim noktalarında bu kapı fitilleri kullanılır.

Kapılarda kullanılan yaylı menteşeler yangın kapılarının yangın kapısı devamlı kapalı kalmasını sağlamlar.

Gereç: Yangın baplarında ekseriya çelik yahut ahşap malzeme kullanılmaktadır. Çelik kapılar daha dayanıklı ve yangına karşı daha mukavemetlidir.

Peklik: Yangın kapısının yangına dayanıklı olması ve sınırlı bir süre boyunca ısıyı engelleyebilmesi önemlidir. Kapının dayanıklılığına nazaran belirlenen “EI” kıymeti, yangına karşı direnç seviyesini belirtir.

Daire nüshası: Binaların kat adetsı kapıların sayısını belirlemede rol yangın kapısı oynar. Çok katlı strüktürlarda her katta bir tane evgin çıkış kapısı nokta almalıdır. Faik katlı örgülarda katlar arasındaki intikallerde bile baplar bulunabilir.

Binanın karıninden horya doğruca inen betonarme Yangın Çıkış Kapısı merdivenler haricinde, yapı haricine meydana getirilen ve demirden imal edilen yangın merdivenleri bile çok sık muhaliflaşılan yangın merdivenleridir.

Hakikaten yangınlardan korunmak derunin baz olan yangın merdivenleri çoğu yerde mecburi olarak tutulmaktadır.

Report this wiki page